Inspired by Life

Welkom in mijn stukje leven

Diana Gabriels, dochter van Jan Verweijen en Wilhelmina van der Hoeven, geboren op 30 mei 1961 in Rotterdam. Diana is een vrouw die volledig is geïnspireerd door het leven. Op haar zevende verjaardag heeft zij zich voorgenomen om elke dag haar uiterste best te doen en om alles uit het leven te halen. Waarschijnlijk komt deze instelling door de situatie met haar ouders. Diana haar moeder was een prachtige vrouw. Haar moeder was een echte entertainer en stond dan ook elke avond achter de bar. Diana haar vader daarentegen was een alcoholist. Hij is op 42-jarige leeftijd gestorven in een portiek in Rotterdam-Zuid.

Op zesjarige leeftijd ging Diana op klassiek ballet. Dit was behoorlijk vreemd voor haar omgeving omdat klassiek ballet niet veel voor kwam in het milieu waar zij is opgegroeid. Maar het heeft haar zeker goed gedaan. Klassiek ballet heeft haar geleerd om te gaan staan met een rechte rug, een ingehouden buik en een kruin naar de hemel. Daarbij heeft dansen haar ook geleerd om te vallen, op te staan, door te gaan en vooral niet op te geven. Kortom, discipline.

Als zevenjarig meisje besloot Diana dat zij later geen leven wilde hebben met geweld, drank, drugs, ruzie en geschreeuw. Wat je nog niet weet als je zeven jaar bent, is dat dit besluit een volwassen keuze is geweest. Kiezen betekent soms ook verliezen. Doordat Diana is opgegroeid in een omgeving met alcohol, drugs, geweld en misbruik, heeft zij leren vechten. Opgeven is daarom erg moeilijk voor haar, net als loslaten. Doelen niet behalen is helemaal funest. Het is een hele klus voor haar geweest om geen slachtoffer te worden van haar verleden. In moeilijke situaties komt de grizzlybeer in haar naar boven.

Terug